معرفی اپلیکیشن مام آپ
13ام خرداد ماه 1401
برای تجربه کردن شیردهی موفق، در یک ساعت اول تولد، نه مرحله غریزی از واکنشهای نوزاد مشهود است که شامل :
1) گریه کردن که بلافاصله بعد از تولد می باشد.
2) مرحله آرامش که در این مرحله نوزاد گریه را قطع می کند و چشمهایش را باز می کند که 2-3 دقیقه از تولد می باشد.
3) در مرحله بیداری و آگاهی که نوزاد علاوه بر اینکه چشمهایش را باز میکند ، کمی حرکت رو به بالا انجام می دهد و کمی چرخش دارد. این مرحله حدودا بعد از دقیقه سوم بعد از تولد صورت میگیرد. او حتی ممکن است گردن خود را بچرخاند تا محل صدای مادر را پیدا یا تماس چشم به چشم را شروع کند . این پاسخ هم برای مادر و هم برای نوزاد تشویقکننده و برای برقراری ارتباط صمیمانه ضروری است . اگر نوزاد به چهره والدین نگاه میکند ، سعی شود با صحبت کردن و نوازش مادرانه و پدرانه خود به او پاسخ مثبت داده و با نگاه عاشقانه محبت عمیق خود را به وی نشان داده و مطمئن بوده که نوزاد احساسات والدین را درک میکند و رشد تکاملی وی نیز تسریع می شود.
4) مرحله فعالیت که نوزاد حرکت بیشتری دارد و برای پیدا کردن سینه مادر تلاش میکند و این مرحله برای داشتن یک شیردهی موفق ضروری است و دقیقه هشتم بعد از تولد صورت میگیرد .
5) مرحله استراحت
6) مرحله خزیدن که نوزاد با حرکت رو به جلو و فشار به پاها خودش را به سمت سینه مادر می راند و 35 دقیقه بعد از تولد صورت میگیرد.
7) مرحله آشنا شدن که این مرحله با لمس و تماس و ماساژ بیشتری همراه است و نوزاد مادر را لیس می زند و با کمی ملچ و ملوچ همراه است و 45 دقیقه بعد انجام می شود .
8) مرحله مکیدن که نوزاد شروع به مکیدن سینه مادر کرده و شیر می خورد.
9) در مرحله نهم یا خوابیدن که نوزاد وارد یک مرحله طولانی از خواب شده و 5/1-2 ساعت پس از تولد صورت می گیرد. و مجموع این نه مرحله یک ساعت جادویی نامیده می شود. این مرحله از این جهت یک ساعت جادویی نامیده میشود که باعث میشود ضمن شکلگیری شیردهی موفق و ارتباط صحیح نوزاد با مادر، از فواید آن ذینفع باشند. مطالعات مختلف بیانگر این هستند که اجرای یک ساعت جادویی باعث بهبود سلامت جسمانی روانی مادران بویژه مادرانی که زایمان سختی را تجربه کردهاند، میشود.
13ام خرداد ماه 1401
13ام خرداد ماه 1401
13ام خرداد ماه 1401